Toch, hoe ik ook zal sterven, hoe langzaam ook of hoe snel, wanneer en waar, het maakt niet uit. Zeker is dat in die laatste ogenblikken een onderdeel van een seconde over zal zijn om mij dat ene beeld haarscherp voor de geest te halen: de dikke gele olie en daarin, met diepe verslagenheid naar mij opkijkend: het onvergetelijke geiteoog. Recept van geiteoog (Feestelijk voorgerecht voor twee speciale gasten) Ingrediënten: palmolie 1 geit Bereiding: Het slagen van dit heerlijke recept hangt helemaal af van de snelheid van de bereiding. Alles moet zo vers mogelijk worden toebereid en opgediend. Slacht de geit. Wip de twee ogen uit de kassen. Spoel ze af onder een straal water uit een aarden kruik. Leg ze onmiddellijk in een kommetje met gele palmolie. Eventuele dode vliegen moeten hieruit vooraf worden verwijderd! Laat de gastheer dit hapje persoonlijk aanbieden aan zijn gast. De rest van de geit kan men naar wens bereiden en gebruiken als toetje bij deze geiteoogversnapering. Aya Zikken. 1919 - 2013 Bron: Literair Kookboek. Verhalen en recepten. Fragment uit het verhaal: Hors d'oeuvre Samengesteld en uitgegeven door An Dekker, Amsterdam 1991 |