't Trio compagnons van Augustus krijgt als gastvolk niks karigs als lunch, maar hij onthaalt dit trio gastvrij op 'n waar gastronomisch bacchanaal. Als start krijgt zijn gastvolk 'n chaud-froid van orto- laan à la Souvaroff. In plaats van vis volgt d'r 'n krabragout als gang, waar 'n Mouton-Rotschild uit '20 bij komt. Daarna komt d'r nog 'n lamsbout, sappig door 'n saus vol ui daarbij, waar 'n aroma van anijs uit opstijgt. Zoals 't altijd gaat in Maison Clifford, volgt als bijspijs 'n curry, licht van smaak. Daarna volgt 'n gang, typisch uit 'n Balkanland, 'n paprikasla, rijk aan witlof, champignons, kool, artisjokhart, haricots blancs, radijs. Als trou normand komt d'r daarna 'n magistraal glas calvados. Als naspijs krijgt 't gastvolk 'n parfait au cassis, waarnaast 'n fruitig glas Sigalas- Rabaud staat, Curnonsky waardig Georges Perec 1936 - 1982 Uit: 't Manco (blz 127) vertaald door Guido van de Wiel De Arbeiderspers 2009 't Manco is een lipogram in e, de letter e komt niet voor in het boek.Voor meer informatie over dit boek kunt U naar de website gaan: 't Manco |