Boek Piet Paaltjens                                   Piet Paaltjens  Dichter-dominee  1835 - 1894                             


Beginpagina

Jeugdjaren in Leeuwarden

Studententijd in Leiden

Predikant in Foudgum

Predikant in Den Helder

Predikant in Schiedam

Over Piet Paaltjens

Culinaire citaten

Gedichten over eten en drinken

Culinaire bloemlezing

Culinaire links

Culinaire reizen, kooklessen

Contact  

Recept: Captain's Dinner

Des winters zal men zware kost bereiden:
Neemt uien, capucijners, en flink spek.
Doet reuzel zachtjes in de pan verspreiden
En laat het mengsel heerlijk begeleiden

Door foelie, bonenkruid. Laat voorts verstek
Gaan specerijen. Tevens te vermijden
Zijn overige kruiden uit het rek.
Rangschik de condimenten op hun plek

Ter tafel: piccalilly! Smaken strijden
In ’t heerlijk zeemanskostje. Ook niet gek
Is stroop bij dit gerecht—biedt een bescheiden
Zoet accent. Voldaan, met vette bek

Rookt u als heus kap'tein uit vroeger tijden
Ter afsluiting een pijp. Of zware shag.

Ditmar Bakker 1985  
Uit: Almeerse Archetypen 2015
Website: Ditmar bakt