Men stijve Leg een geliefde neer, het olielekkend lijf ontdaan van alle kleding, dwars over de tafel. Doop haar grondig met het kookvocht van je kussen, strik haar met lussen, besprenkel de stelen. Snij heel voorzichtig alle weerstand los en leg die in een voorverwarmde schaal, lepel het schuim als de eerste gloed over het vlees getrokken is, verwijder de resten van het fatsoen, filter de sappen. Gooi alle boterremmen los. Durf in de geliefde wijn en olie rijkelijk te mengen. Strooi kruiden als bij een bruiloftsfeest met alle wensen van duizend kaarsen, sjerpen, altijd jonge vrouwen met opspringende borsten. Schik dakpansgewijs alle geblancheerde en weer opgestijfde lust over haar buik, haar vleselijke trijp, haar dijen en haar milt. Reserveer het mooiste achterstuk voor wat later. Weeg zeer zorgvuldig de restanten op je hand. Was in een kom. Gebruik voor het pikeren vlak onder de huid of in de organen. Wacht niet te lang, dan brokkelt de structuur. Wat vloeit, dat dreigt te schiften Wacht tot het vlees van binnen roze is. Men stijge ten paradijze. Het aansnijden van wat u bij voorkeur spreekt. Men vreze het eigen vlees. Men stijve. Vleugels breed spreiden. Men strooie geen zout in wonden. Tomas Lieske 1943 Uit: Raster nummer 105, 2004 |