Trouwdiner I
Martjan & Pien, er staat op het program
waarom het jonge paar elkander nam.
Tussen de gangen door wordt per chanson
en schimmenspel verteld hoe dat zo kwam.
Terzake. Thans staan drie soorten Jambon
op het menu: Jambon poivré breton,
Jambon de Parme en Ardenner ham,
die allemaal bereid zijn au melon.
De soixante-quinze il y a du vin:
un Macon Laforêt, Joseph Drouhin.
Soyez heureux, oh couple Du Bouton!
Hierna wordt heldere kervelbouillon
binnengedragen voor de disgenoten
in Restaurant Allemansgeest, Voorschoten.
Amsterdam. 20 februari 1977
Jan Kal (1946)
Uit: Praktijk hervat
De Arbeiderspers. 1978 |
Trouwdiner II
Nu ligt het hoofdgerecht op ieder bord
-dankzij de koks en keurig personeel-
waarbij een '64-er Kasteel
Haut-Bages Monpelou geschonken wordt.
Filet de boeuf grand fine, het geheel
door champignons en sauce overstort,
waarin champagne is verwerkt en port
en kalfsniertjespaté, valt ons ten deel.
Dit zal genoten worden met diverse
gekozen groentes en een rijke schaal
pommes parisiennes, met een toespijs na.
Vanille-ijs met geflambeerde kersen,
waarbij Bollinger Brut cuvée spéciale
geschonken wordt, en dan tot slot Mocca.
Amsterdam, 20 februari 1977 |